Važnost dodira u stvaranju privlačnosti

man and woman hugging on brown field

Imam nekoliko prijatelja koji i u svojim tridesetima još nisu imali odnos sa ženom. U njihovom ponašanju u blizini zgodnih žena je lako uočiti ponašanje koje je vrlo važan razlog za taj neuspjeh. Od cijelog ponašanja danas ću se fokusirati na dodir. Kao prvo, u prisustvu lijepe žene, moji prijatelji su vrlo ukočenog držanja. To već samo po sebi šalje loše neverbalne signale toj ženi. U velikoj većini situacija dodirivanje lijepe žene za njih ne dolazi u obzir.

Od čitanja vam je draže gledanje? Nema problema:

Da razjasnim što mislim pod dodirivanjem prije nego neki od vas pohotnih manijaka vizualizira krive stvari. Pod dodirivanjem i dodirom NE mislim na ništa seksualne prirode. Za to je potrebna druga tema.

U ovom kontekstu mislim na zagrljaje, dodirivanje leđa, ruku, ramena, škakljanje, dodirivanje kose. Svaki od tih dodira može poprimiti seksualno značenje, ali nije striktno seksualan. To nazovimo ga “nevino” dodirivanje je izrazito važno za razvijanje privlačnosti između muškarca i žene.

Ono je i nužan preduvjet za napredovanje prema više seksualnim dodirima. Mojim prijateljima s početka videa je takvo dodirivanje vrlo stresno. Ono im jednostavno ne leži. Nemaju iskustva pa ih njihova podsvijest koči dok lijepa žena za koju su zainteresirani gubi svaki interes koji je možda i imala u početku.

man and woman hugging on brown field
Photo by Josh Willink on Pexels.com

Sad je očito da ti prijatelji mogu nešto učiniti po tom pitanju. Opuštenost se ne može postići izravno. Ne može netko odlučiti biti opušten ako je u nekom za njega stresnom trenutku ukočen.

Opuštenost se u ovom slučaju može postići tako da se uvede više dodira u svakodnevnu komunikaciju sa svim ljudima koje susrećemo tijekom dana. Kad nam to postane uobičajen dio komunikacije s ljudima, moći ćemo opušteno dodirivati osobe za koje imamo ljubavne namjere.

Ovo sve ide u skladu s mojim savjetima o tome da sve što se dogodi od danas do trenutka u kojem službeno uđete s djevojkom u vezu, shvatite kao vježbu. Ne možete očekivati od sebe da ako ste u svakodnevnim društvenim situacijama ukočeni, da ćete odjednom opušteno dodirivati simpatiju kada se nađete pored nje.

woman kissing girl on forehead
Photo by Adrijana on Pexels.com

Pa kako to izgleda u praksi? Siguran sam da imate prijatelja ili prijateljicu koje poznajete već dugi niz godina. Kad se sljedeći put nađete s njima, uvedite više dodira u vašu komunikaciju. Nemojte prebrzo uvesti previše dodira kako ih ne biste zbunili. Šaljivo ih lupite po ramenu, zagrlite ih, škakljajte (ovisno o spolu 🙂 ). Na fakultetu ili poslu isto radite i s kolegama. Uvodite postepeno više fizičkog dodira i vidjet ćete da će ljudi početi imati pozitivnije mišljenje o vama.

Cijelo vrijeme neka Vam u mislima bude samo zabava. Ne očekujete ništa s tim dodirima osim da se zabavite.

Želite li još savjeta o zavođenju i međuljudskim odnosima?

Posjetite moju YouTube stranicu ili proučite ponudu mojih DIGITALNIH knjiga koje sam napisao za vas.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.