O meni

Bok, moje ime je Dario.

Dopustite da Vam se u kratko predstavim.

Od malena sam bio vrlo sramežljiv i povučen. Uvijek sam radije slobodno vrijeme provodio doma igrajući kompjuterske igre nego družeći se s prijateljima. Često sam izmišljao razloge zašto da ne izađem van s društvom. Tako sam znao izmišljati da sam bolestan samo kako me roditelji ne bi pokušali natjerati da izađem iz stana.

To je rezultiralo time da sam s godinama razvio strah od upoznavanja novih ljudi, i općenito razgovaranja s ljudima. Godine su mi prolazile bez ikakvih ljubavnih iskustava. Dok su moji prijatelji ulazili i izlazili iz raznih veza, ja sam ih ljutito i povrijeđeno promatrao i pitao se “zašto ja jedini nemam sreće”.

U jednom periodu su gotovo svi prijatelji koje sam poznavao bili u vezama, a ja nisam znao kako da upoznam neke nove ljude s kojima bih se mogao družiti. Zbog toga sam dane provodio u dosadi i osjećaju praznine jer mi se NIŠTA zanimljivo nije događalo. 

Sva nova prijateljstva koja su mi se događala su nastajala više zbog spleta okolnosti. Tijekom studija sam tako upoznao ljude koji su sjedili blizu mene na predavanjima.

Godinama kasnije brat mi je rekao kako je pronašao neka video predavanja kojih su tema bili muško ženski odnosi. Rekao je da su vrlo zanimljiva i prepuna savjeta koji bi mi mogli koristiti.

Bio sam sumnjičav, ali istovremeno i očajan, pa sam odlučio pogledati o čemu se tu radilo.

Nakon samo nekoliko minuta ostao sam upecan. Kada sam vidio dvoranu punu muškaraca, od kojih su mnogi bili zgodniji od mene, kako imaju iste probleme za koje sam ja smatrao da su samo moji, nešto se u meni nepovratno promijenilo.

Odjednom moje teškoće vezane uz upoznavanje novih ljudi i odnose s ljudima koje već poznajem više nisu bile nerješive.  Shvatio sam da mi je bilo potrebno samo razviti svoje socijalne vještine i poraditi na načinu razmišljanja koji sam do tada imao. Moja povučenost i sramežljivost su postale samo trenutne karakteristike koje mogu promijeniti.

Iako su tema tih predavanja bili muško-ženski odnosi, nije se radilo o površnim uletima, nego o istinskom razvoju socijalnih vještina i vlastitog karaktera.

Počeo sam upijati sve materijale koji su se bavili međuljudskim odnosima i svakodnevno primjenjivati savjete koje sam pronašao u njima. Čitao sam knjige, gledao predavanja i slušao audio snimke s raznim učiteljima pravila međuljudske komunikacije i odnosa.

Pošto znam koliko se bezizlazna može činiti situacija u kojoj sam se nalazio prije nego sam sve ovo otkrio, želja mi je prenijeti sve što sam naučio na one koji su trenutno u sličnim problemima.

Želja mi je pomoći muškarcima i ženama koji se bore s usamljenošću i misle da rješenje ne postoji, i da se moraju pomiriti s time kakvi su i u kakvoj se situaciji nalaze.

Ako dio svoje svakodnevice prepoznajete u ovom mojem iskustvu kojeg sam opisao, siguran sam da će Vam tekstovi na stranici biti od koristi.

Ako imate bilo kakva pitanja molim Vas da mi pošaljete poruku, i nastojat ću Vam odgovoriti što prije mogu.

Rado bih Vas upoznao, barem ovim digitalnim putem, i objasnio kako da brže razvijete svoje socijalne vještine i pobijedite nelagodu i strah koje osjećate prilikom upoznavanja i komuniciranja s ljudima.