Prijateljska zona- Muškarac kojeg žene ignoriraju

Prijateljska zona je pojam od kojeg većini muškaraca dođe slabo. Zašto žene o nekim muškarcima imaju seksualne fantazije, dok druge redovito stavljaju u prijateljsku zonu ili potpuno ignoriraju? Odgovor ne leži SAMO u izgledu. Saznajte kako izgleda ponašanje tipičnog neiskusnog muškarca koji ne razumije kako zavesti ženu koja mu se sviđa.

Pogledajte video ako Vam je draže savjete dobiti na taj način:

U ovom tekstu želim objasniti način ponašanja koji možemo zamisliti i nazvati kao “previše fin dečko”. Takav način ponašanja ima i druge nazive poput šlapa ili dobrica.

Radi se o način ponašanja muškarca prema ženi koji garantirano vodi u prijateljsku zonu. Takav način ponašanja je na jednoj strani spektra i predstavlja vrstu ekstrema. Na drugoj strani se nalazi suprotni ekstrem ponašanja muškarca prema ženi, a to je način ponašanja koji bismo mogli nazvati “kretenčina”.

Više o takvom načinu ponašanja možete saznati u videu:

S ovim previše finim načinom ponašanja osobno imam jako puno iskustva. I sam sam se tako ponašao do prije nekih desetak godina. Tada mi se to činilo kao logičan način za zavesti curu koja mi se sviđala. Mislio sam da ću svojim malim postupcima njoj dati do znanja koliko mi je stalo do nje te da će ona zbog toga odlučiti da joj se sviđam i da želi biti sa mnom.

Naravno da se to NIKADA nije dogodilo. Ponovno i ponovno bih postigao jedino to da bi ugasio svu privlačnost koju je moja simpatija možda i imala u početku prema meni te bih me uskoro počela doživljavati samo kao prijatelja. Tada bih izgubio sve šanse s njom zbog čega bih ponovno ostao slomljena srca.

Da sam s njom u vezi, ništa više ne bih trebao

Muškarcima koji nemaju iskustva sa ženama, one predstavljaju simbol uspjeha. Takvi muškarci imaju vrlo malo samopouzdanja, što je potpuno normalno u tim slučajevima. Zbog tog manjka samopouzdanja smatraju da nisu dovoljno vrijedni, zgodni, zanimljivi, uspješni kako bi cura koja im se sviđa bila s njima. Na taj način, malo po malo, stvaraju idealiziranu sliku svoje simpatije.

Oni ju doživljavaju kao ispunjenje svih njihovih želja i rješenje svih njihovih problema. Zamišljaju se kako su sretni s njom, kako odlaze u izlaske, kako zagrljeni gledaju film u kinu. Najviše uživaju u fantazijama u kojima se zamišljaju kako svoju predivnu curu upoznaju s prijateljima. Već kao da čuju pohvale svojih prijatelja koji im poručuju: “Bravo stari, stvarno je komad!“. Zamišljaju ponos koji će osjećati u tim trenucima. Konačno će njihov život biti sređen, konačno će pobijediti samoću.

Takvo razmišljanje ih vodi upravo u idealiziranje žena. Oni u ženama koje im se sviđaju vide samo pozitivne strane. Uopće ne uzimaju u obzir da bi njihova simpatija mogla imati i loše strane. To idealiziranje je osnova razloga zašto žene takve muškarce stavljaju u prijateljsku zonu.

Ovo je dobar trenutak da stavim link na video koji sam napravio na temu “Zašto bi svaki mladi muškarac trebao savladati zavođenje”.

Ponašanje koje vodi u prijateljsku zonu

Iz podređenog načina razmišljanja automatski proizlazi i podređen način ponašanja prema ženama. Ne moguće je da muškarac idealizira simpatiju, a istovremeno se ponaša prema njoj kako bi se jedan uspješan zavodnik trebao ponašati.

Što mislim kad kažem PODREĐEN NAČIN PONAŠANJA?

Mislim na sljedeće:

 • svoje slobodno vrijeme će svaki put podrediti željama simpatije – aktivnosti poput treninga će odgoditi ili otkazati ako simpatija zatreba nešto od njega.
 • niti jedan njegov dogovor nije važan ako simpatija nešto zatraži od njega – bez problema će lagati prijateljima s kojima ima dogovor kako bi se izvukao i otišao naći sa simpatijom.
 • spreman joj je pomoći kad god ona poželi – sve njegove obaveze nisu važne koliko je važno pomoći simpatiji.
 • šalje joj svaki dan poruke poputHej, kako si? 🙂iliKako si provela dan?” – ima neizdrživu želju i potrebu svaki dan biti u komunikaciji sa simpatijom jer misli da će joj na taj način postajati sve draži.
 • u porukama joj šalje gomilu komplimenata – simpatiju obasipa komplimentima bez temelja jer smatra da će joj na taj način pokazati kako mu je stalo do nje pa će ona ODLUČITI da joj se on sviđa.
 • kupuje joj poklone poput bombonjera – smatra da će zbog poklona ona shvatiti da je on pravi izbor za nju jer će vidjeti koliko mu je bitna.
 • časti ju svaki put – dijelom jer je naučio iz pričanja da je to ispravan način ponašanja, a dijelom jer bilo kojim sredstvima želi osvojiti simpatiju
 • ponekad joj daje i novce jer misli da će joj se tako svidjeti – vrlo podređeno i čak jezivo ponašanje.
 • kada su u društvu, stalno je fokusiran na simpatiju i praktički ignorira sve ostale prijatelje – simpatija je u njegovom životu JEDINA bitna, svi ostali su samo smetnja.

Dakle, ovdje se radi o onoj fazi u kojoj je sve još na razini SIMPATIJE. Ona možda nije niti svjesna njegovih osjećaja. Dakle, pravo zavođenje u ovoj fazi nije niti počelo.

U vezi, neke od ovih stvari s liste čak i funkcioniraju dobro, ali u ovoj fazi one su tipičan primjer podređenosti i idealiziranja žena.

Tri najčešće greške koje osiguravaju prijateljsku zonu

O ovome sam već pisao u tekstu na svojoj stranici. Ponovit ću još jednom glavne zaključke.

Greške koje sigurno vode u prijateljsku zonu bile bi sljedeće:

 1. izbjegavanje tjelesnog kontakta
 2. ponašanje na podređen način
 3. izbjegavanje poduzimanja konkretnih koraka

Opisat ću ukratko svaku grešku.

 1. Tjelesni kontakt je važan dio seksualne komunikacije. Ako svjesno ili nesvjesno izbjegavate tjelesni kontakt sa svojom simpatijom, to njoj šalje negativne podsvjesne poruke koje istog trena počinju umanjivati privlačnost koju osjeća prema Vama. Gubitak privlačnosti koju simpatija osjeća prema Vama sigurno Vas vodi u prijateljsku zonu.

2. Najveći UBOJICA seksualne privlačnosti je kada se prema ženi koja nam se sviđa ponašamo na podređen način, postavljajući je na “tron” i gledajući na nju kao na najsvjetliju točku našeg života bez koje nam je život dosadan i siv.

3. Uz podređen način ponašanja prema simpatiji i izbjegavanje tjelesnog kontakta, razlog zašto muškarci ne mogu pretvoriti prijateljicu u curu je i strah od poduzimanja ODLUČNIH koraka koji sa sobom nose rizik. Rizik o kojem je ovdje riječ je taj da bi nas simpatija mogla odbiti ako joj izjavimo što osjećamo. Strah od odbijanja je u mnogim slučajevima toliko jak da mnoge muškarce potpuno spriječi da ikada pokušaju nešto više s prijateljicom koja im se sviđa.

Pogledajte video kako biste saznali više:

Želite li naučiti kako zavesti svoju simpatiju?

Uz tekstove koje možete pronaći na ovoj stranici, svakako preporučam i svoj YouTube kanal.

Želim Vama pomoći da ne prolazite to kroz što sam ja. Najbolji prvi korak u tome je da nabavite svoj primjerak moje digitalne knjige. U njoj sam napisao najvažnija saznanja do kojih sam došao tijekom razvijanja svojih vještina zavođenja što mi je omogućilo da konačno krenem ulaziti u seksualne veze.

KLIKNITE KAKO BISTE SAZNALI VIŠE O KNJIZI

Željeli biste dobiti savjete vezane uz Vaše konkretne probleme koje imate? NAJBOLJI način za to je da dogovorimo audio/video konzultacije.

KLIKNITE KAKO BISTE SAZNALI VIŠE O KONZULTACIJAMA

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.